MEGA MAYIS FIRSATLARINI KAÇIRMA !
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
MEGA MAYIS FIRSATLARINI KAÇIRMA !
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
2023 Bebek İsimleri: Moda Olanlar ve Unutulmaz Klasikler

2023 Bebek İsimleri: Moda Olanlar ve Unutulmaz Klasikler

Bebeğe isim koyma süreci, anne ve babalar için oldukça zor bir süreç olabilir. Çünkü miniklerin hayatlarına ilk adım olarak önemli bir yer tutan bebek isimleri, anne ve babalar için ömür boyu unutulmaz bir anı olarak kalır. Bu nedenle isim seçiminde dikkatli olunması gerekir. Anne ve babalar, isimlerin anlamı, telaffuzu, popülerliği gibi faktörleri dikkate alırlar. Aile geçmişi ve öyküsü de isim seçiminde önemli bir rol oynar. İsimlerin kullanımı ve yaygınlığı da dikkate alınır. Bu nedenle isim araştırma süreci, anne ve babalar için zaman alıcı ve düşünceli bir süreç olabilir. Bebeğe koyulacak isim, çocuğun hayatını önemli ölçüde etkileyebilecek önemli bir karardır. İsim genellikle, insanların bir kişi hakkında duydukları ilk şeydir ve ilk izlenimlerini şekillendirebilir. Buna ek olarak çocuğun ismi, kendisini nasıl gördüğünü ve başkaları tarafından nasıl algılandığını da etkileyebilir. Benlik saygısı ve kendine olan güveni de buna bağlı olarak şekillenebilir.


Olumlu bir anlamı veya çağrışımı olan bir isim seçmek, çocuğunu başarıya hazırlamaya yardımcı olabilir. Hecelemesi kolay olan bir isim, çocuğunun dünyayı gezdiği ve farklı ülkelerden insanlarla tanıştığı zamanda, telaffuzunu kolaylaştırabilir. Öte yandan, telaffuz edilmesi veya hecelenmesi zor olan bir isim, çocuk için günlük hayatında da zorluklar yaratabilir. Ek olarak isimler, kültürel veya dini anlamlar taşıyabilir. Çocuğa aile için anlamlı bir isim vermek, çocuğu kendi mirasına ve geleneklerine bağlamaya yardımcı olabilir. Genel olarak, bir çocuğa isim vermek önemli bir karardır ve dikkatle düşünülmelidir. Yeni doğan bebeğe isim nasıl konulur? sorusunu kendine soruyorsan, senin için hazırladığımız 2023 bebek isim rehberine göz atabilirsin.



Kız Bebek İçin Anlamı Güzel Değişik İsimler

Bebeğine isim seçmek, ona benzersiz bir kimlik vermenin bir yolu ve onu hayatının geri kalanında etkileyecek bir karardır. Eğer bir kız çocuğuna sahipsen, ona anlamlı bir isim bulmak için titiz bir araştırmaya girmiş olabilirsin. Kız bebek isimleri seçerken dikkat etmen gereken kriterleri şöyle sıralayabiliriz:

  • İsimlerin anlamı ve manası
  • Seslendirme ve telaffuz
  • Aile öyküsü ve geçmişi
  • Popülerlik ve moda
  • İsimlerin kısaltmaları ve kısaltmaların manası
  • İsimlerin kullanımı ve yaygınlığı

Kız Bebek İsimleri 2023


Asel: Bal

Beren: Güçlü, kuvvetli

Dilay: Ay gibi güzel

Dora: Zirve

Feray: Ay ışığı

Feris: Aydınlık

Helin: Yuva

Ilım: Yumuşaklık

İdil: Saf aşk

İren: Özgür

Janset: Güneşin doğumu

Kayra: İyilik

Mayda: Narin

Neva: Ahenk

Nurçin: Işık toplayan

Özden: Soyca temiz

Parla: “Işık saç” anlamına gelir

Umay: Çocukları ve hayvanları koruduğuna inanılan tanrı

Ünsel: Çok meşhur

Yazel: Günahsız

Zühre: Çoban Yıldızı, Venüs


Erkek Bebek İçin Keşfedilmemiş İsimler

Yeni doğan bebeğe isim koyma sürecinde anne ve babalar, genellikle çok heyecanlı ve özenli bir süreç geçirirler. Bu nedenle anne ve babalar, isimlerin anlamı, telaffuzu, popülerliği gibi faktörleri dikkate alırlar. İsimlerin kullanımı ve yaygınlığı da dikkate alınır. Ayrıca, erkek bebek için seçilecek isimlerde ismin gelecekteki kullanımı ve iş hayatında kullanımı ve kısaltmaların manası da önemlidir. 


Erkek Bebek İsimleri 2023

Bebeğinin doğmasına kısa bir süre kala, aklındaki ismi hala netleştiremedin mi? Aşağıda listelediğimiz 2023’ün henüz keşfedilmemiş erkek bebek isimleri kararını netleştirmende sana yardımcı olabilir. 2023’ün henüz keşfedilmemiş erkek bebek isimleri şu şekilde:


Aykan: Kanı parlak olan

Barın: Kuvvet

Berkin: Güçlü

Deha: Dahi

Ekin: Tahılın filiz vermiş hali

Erkin: Çalışan kişi

Faris: Anlayışlı kişi

Feza: Uğurlu

Gökbay: Mavi gözlü kişi

Hazar: Güven

İlter: Yurtsever

Mir: Komutan

Sadun: Mübarek

Tankan: Temiz soydan gelen kişi

Ünalp: Tanınmış

Yalım: Alev

Yekta: Eşsiz

Zamir: Vicdan



Türkiye'de En Çok Tercih Edilen Bebek İsimleri

Erkek bebek isimleri 2022 yılında genel anlamda, geleneksel ve dini anlamı kuvvetli isimlerden oluştu. Hatta bu isimlere unutulmaz klasikler diyebiliriz. Geçtiğimiz haftalarda açıklanan verilere göre 2022 yılında en çok tercih edilen erkek bebek isimleri şöyle sıralandı:


Yusuf 

Alparslan

Miraç

Ömer Asaf

Eymen

2022 yılında en sık tercih edilen kız bebek isimleri ise şöyle:


Zeynep 

Elif

Asel

Asya

Defne

İsim tercihleri her yıl modaya ve düşüncelere göre değişiklik gösterebilir. Bebeğine isim seçerken asıl önemli olan, ismin kendin ve bebeğin için doğru olduğunu düşünmendir.