1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
Bebeklerin Ay Konseptleri Nasıl Çekilir?

Bebeklerin Ay Konseptleri Nasıl Çekilir?

Bebeklerinin her anını bir fotoğraf karesi olarak saklamak isteyen anne ve babaların son dönemlerdeki favorisi konsept bebek fotoğrafları. Ebeveynlerin unutulmaz bir anı olarak sakladığı bebeklerin ay konseptleri günümüzün favori bebek trendleri arasında yer alıyor. Çeşitli temalar belirlenerek çekilen konsept fotoğraflar, bebeğinizin en tatlı ve şeker anlarını ölümsüzleştirmenin en güzel yollarından biri olabilir. 


Ayda bir kez yapılan bebek ay konsepti çekimleri için fotoğraf stüdyosuna gidebileceğiniz gibi bu unutulmaz fotoğrafları evinizde kendi imkanlarınız ile de çekebilirsiniz. Siz de bebeğinizin ilgi çekici ve yaratıcı konseptlerde fotoğraflarını çekmek istiyor ama bunun için stüdyoya gitmek istemiyorsanız bebeklerin ay konseptleri nasıl çekilir buna bir göz atalım. 




Evde Konsept Bebek Fotoğrafları İçin Tema Önerileri


Her ayın sonunda o aya özel bir bebek ay konsepti çekerek bebeğinizin 1. yaş gününde ona harika bir albüm hediye edebilirsiniz.Üstelik ay konseptleri için özellikle bir fotoğrafçıya gitmeden evdeki malzemeler ile çekimleri kendiniz yapabilirsiniz. Evde konsept bebek fotoğrafı çekmek için öncelikle bir tema belirlemelisiniz. 


O ayın temasını belirlerken bebek ay konsepti Instagram gönderilerine bakarak fikir edinebilirsiniz. Ayrıca konseptin temasını seçerken özel günlerden de ilham alabilirsiniz. Örneğin aralık ayı çekimi yaparken yılbaşı temalı bir konsept bebek çekimi tercih edebilirsiniz. Bu çekimde bebeğinizi kardan adam ya da noel baba kılığına sokabilir veya yeni yıl ağacı altında bir fotoğraf yakalayabilirsiniz. 


Yaz ayları için bir ay konsepti arıyorsanız deniz kenarında kumlara uzanmış bir minik fotoğrafta çok sevimli çıkabilir. Bebek ay konseptleri için ünlü çizgi film kahramanlarından da ilham alabilirsiniz. Örneğin bebek 6 ay konsepti için bebeğinizi Süpermen yapabilir ya da kız bebeğinizi masallardaki bir prensesin yerine koyabilirsiniz. 


Konsept bebek fotoğrafları için kullanabileceğiniz bir diğer tema ise meslekler olabilir. Bebeğiniz büyüdüğünde yapmasını istediğiniz ideal mesleği de bu fotoğraflar sayesinde çok daha önceden canlandırabilirsiniz. Mesela bebeğinizi bir avukat, doktor, hemşire ya da müzisyen olarak düşünebilir, bu fikre uygun şekilde giydirerek miniğinizin fotoğraflarını çekebilirsiniz. İlgi çekici bir fotoğraf karesi için bebeğinizi gerçeklerin peşinde koşan bir gazeteci veya lezzetli yemekler yapan bir aşçı olarak da çekebilirsiniz. 



Konsept Fotoğraf Çekmek İçin Hangi Malzemeler Gerekir? 


Konsept bebek çekimleri için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yok. Renkli kumaşlar, pamuklar, kıyafetler, fularlar, bezler ve evde bulunan diğer aksesuarlar ile muhteşem pozlar yakalayabilirsiniz. Çekimin  temasına uygun malzemeler kullanacağınız için ilk aşamada fotoğrafın temasını belirlemek işinizi kolaylaştıracaktır. Temayı seçtikten sonra evde bulunan çeşitli materyalleri bu konsepte dahil edebilirsiniz. 




Konsept Fotoğraflar Çekerken Nelere Dikkat Edilmeli? 


Bebeklerin ay konsepti fotoğraflarını çekerken bebeğinizin çok fazla hareket etmesini istemiyorsanız fotoğrafı uyurken çekebilirsiniz. Çekim için bebeğinizi tema ile uyumlu şekilde giydirerek etrafına konsepte uygun eşyalar ve aksesuarlar koyabilirsiniz. Bebeğinizin fotoğraf çekerken neşeli olmasını ve gülümsemesini istiyorsanız fotoğraf çekimi için sabah saatlerini tercih etmelisiniz. Çünkü bebekler sabahın ilk saatlerinde daha enerjik ve mutlu olurlar. Sabah saatlerinde çekim yapmak için hazırlıkların hepsini akşamdan tamamlamalısınız.


Bebek ay konsepti çekimleri sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri  ışıktır. Çekimi doğru ışıkta yapmak fotoğrafların daha kaliteli ve profesyonel çıkmasını sağlar. Bebek ay konsepti için evinizin en iyi ışık alan yerini seçerek hazırlıklarınızı o bölge için yapmalısınız. Ayrıca fotoğrafları bir halı üzerinde yerde çekmeniz bebeğiniz ve sizin için daha konforlu olur.