1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
İlk Adım Ayakkabıları Ne Zaman Alınmalı?

İlk Adım Ayakkabıları Ne Zaman Alınmalı?

Bebeklerin fiziksel gelişim süreçleri içerisinde ebeveynlerin en çok heyecan duydukları dönem bebeklerin ayakta durmaya ve ilk adımlarını atmaya başladığı dönemdir. 6. Aydan itibaren hareketlenmeye başlayan bebekler emekleme dönemine girerler. Bu dönemden sonra ise 10 ila 14. aylar arasında bebekler destekli olarak ayakta durmaya ve ilk adımlarını yavaş yavaş atmaya başlarlar. Bebeklerin desteksiz bir şekilde adımlarını atmaya başlaması ise genelde 12 ile 16. ay aralığında olmaktadır. Fakat her bebeğin fiziksel gelişim süreci farklı olduğundan dolayı bazı bebeklerde yürüme dönemi 18. aya kadar uzayabilmektedir. Bebeğinizin 18. aydan sonra bile yürüme ile ilgili herhangi bir çabası yoksa ve yürüme ile ilgili sorunlar yaşıyorsa bu durumda bir uzmandan destek almalısınız. Bebekler ilk adımlarını atmaya başladığında ayak kaslarının ve ayak tabanlarının gelişimi için sık sık yere basmaları gerekir. Bebekler, ilk adımlarını atmaya başladıkları dönemde çevreyi tanımaya ve keşfetmeye çok meraklı olurlar. Uzmanlara göre ise atılan ilk adımların çıplak ayaklar ile atılması bebeklerin bastığı zemini daha iyi tanıyabilmesi ve kavrayabilmesi açısından çok önemlidir. Fakat kış döneminde ev içerisinde giyilebilen kaydırmaz çoraplar ile bebeklerin ilk adımları desteklenebilir. Ayrıca dışarıya çıkıldığında bebeklerin dış etkenlerden korunabilmesi için ilk adım ayakkabısı giydirilmesi çok önemlidir.

 


İlk Adım Ayakkabıları Nasıl Olmalıdır?


İlk adımlarını atmaya başlayan bebeklerin ayak tabanını ve ayak kaslarını destekleyebilecek özelliklere sahip ilk adım ayakkabıları tercih edilmelidir. Taban kısmı düz olan ve ortopedik ilk adım ayakkabılarının kullanılmasına özen gösterilmelidir. Ayrıca ilk adım ayakkabısı seçerken bebeklerin zorlanmaması ve vücutlarına çok yük binmemesine dikkat edilmelidir. Alınacak ilk adım ayakkabısı bebeğinizin ayağına uygun büyüklükte olmalıdır. İlk adım ayakkabısı alınırken ayakkabının ucundaki boşluk, ayakkabının eni ve topuk kısmı dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Seçilecek ilk adım ayakkabısı hafif ve esnek bir yapıda olmalıdır. İlk adım ayakkabısının tabanı çok sert olmamalı ve ayakkabı şekil alabilir olmalıdır. Bir diğer önemli nokta ilk adım ayakkabıları kolay bir şekilde giyilmeli ve olası kazaları engellemek için kaymaz bir yapıya sahip olmalıdır. Bebeğinizin ilk adımlarının desteklenmesi için Yoyo Junior’un ilk adım ayakkabılarını tercih edebilirsiniz. Hem kız bebekler hem de erkek bebekler için Yoyo Junior’ın ilk adım ayakkabılarını ve %100 deri patiklerini güvenle alabilirsiniz. 16 ila 23 arasında numara alternatifine sahip olan Yoyo Junior ilk adım ayakkabıları şık detaylar ve el işçiliği ile tasarlanmıştır. Yumuşak, hafif, esnek, bileği sıkmayan ve sert olmayan taban özelliklerine sahip Yoyo Junior hakiki deri ilk adım ayakkabıları ve Caluu Baby pamuk kumaş patikleri ile bebeğinizin ilk adımlarını konforlu bir şekilde atmasını sağlayabilirsiniz.


Yoyo Junior İlk Adım Ayakkabısı Modelleri ve Özellikleri


Uzun süreli ve konforlu bir kullanım imkanı sunan Yoyo Junior hakiki deri ilk adım ayakkabıları, hakiki deri kullanılarak tasarlandığından dolayı bebeklerinizin ayak sağlığı için son derece faydalıdır. Kaza ve düşme olasılıklarına karşı bebeğinizi koruyan Yoyo Junior ilk adım ayakkabıları terletmez ve kaymaz bir tabana sahiptir. Kolay bir şekilde giyilebilmesi ve çıkarılabilmesi için bilek kısmı lastikli olarak üretilmiştir. Kış aylarında da yaz aylarında da kullanılabilmesi için astarsız tasarım yapılmıştır. Yoyo Junior hakiki deri ilk adım ayakkabıları bebeklere uygun olan özel kalıp kullanılarak geliştirilmiştir. Bebeğinizin ilk adımlarını atmaya başladığı dönemde bebeğinizin ayak tabanı gelişimini destekleyen Yoyo Junior ilk adım ayakkabıları anatomik taban özelliğine sahiptir. 16 ile 23 arasında numara seçeneği bulunan Yoyo Junior ilk adım ayakkabılarını kız bebekleriniz için ya da erkek bebekleriniz için rahatlıkla tercih edebilirsiniz.