1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
1-3 İŞ GÜNÜNDE KARGOLANMAKTADIR
İlk Adım Ayakkabısı Tabanı Nasıl Olmalı?

İlk Adım Ayakkabısı Tabanı Nasıl Olmalı?

Hızla büyüyen minik bebeğinizin yürüme denemeleri sırasında rahat ve kendinden emin adımlar atabilmesi için ona şık ve ortopedik bir ilk adım ayakkabısı almaya ne dersiniz? Ancak bebeklerin ayak gelişimlerini destekleyen ve daha sağlıklı adımlar atmalarına yardımcı olan ilk adım ayakkabılarını alırken bazı noktalara dikkat ederek seçici davranmanız gerekir. Çünkü yanlış ilk adım ayakkabısı yürüme sırasında bebeğinizin ayağını acıtabilir ve ilerleyen dönemlerde bebekte yürüme bozukluğuna kadar gidebilen olumsuz sonuçlar doğurabilir. Peki doğru ilk adım ayakkabısı nasıl seçilir? İlk adım ayakkabısı tabanı nasıl olmalı? Gelin bu soruların cevaplarını detaylı şekilde inceleyelim. 




Bebeğinizin İlk adım Ayakkabısını Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?


İlk adım ayakkabılarında yanlış model kullanımı bebeğinizin ayaklarını rahatsız edebilir ve bebeğinizin yürüme hevesini kırabilir. Bu nedenle miniğiniz için ilk adım ayakkabısı seçerken şu hususlara dikkat etmelisiniz; 


  • İlk adım ayakkabısı alırken ilk dikkat etmeniz gereken şey ayakkabının bebeğin ayağına destek sağlayabilecek formda olmasıdır.


  • İlk adım ayakkabısı seçerken ayakkabıyı muhakkak bebeğinizin ayağına giydirip denemelisiniz. Serçe parmağınız yardımıyla ayakkabının büyüklüğünü kontrol edebilirsiniz. 


  • İlk adım patiklerinin antibakteriyel özellikte ve nefes alabilen yapıda olduğundan emin olmalısınız. 


  • Ayakkabının bebeğin ayağını tam olarak sardığına dikkat etmelisiniz. Mümkün olduğunda bileğe kadar uzanan ve bilek desteği bulunan ilk adım ayakkabılarını tercih etmelisiniz. 


  • İlk adım patikleri hafif, esnek ve yumuşak forma sahip olmalıdır. Ayakkabını alırken bunu göz önünde bulundurmalısınız. 


  • Kullanım kolaylığı açısından cırt cırtlı ilk adım ayakkabısı modellerini tercih etmeye özen göstermelisiniz. 


  • Ayakkabıların tabanı sert olmamalı ve ayakkabı kolayca şekilde alabilmelidir. İlk adım patiklerini alırken katlayarak tabanının sert olup olmadığını anlayabilirsiniz. 

 



Yanlış Seçilen Ayakkabı Bebeğin Ayak Sağlığını Olumsuz Etkiler mi?


Yanlış seçilen ilk adım ayakkabıları bebeğin yürüme alıştırmaları sırasında zorlanmasına neden olur. Bu durumda bebek yürümekten vazgeçebilir ya da huzursuz hissedebilir. Ayrıca bebeğin ayağını rahatsız eden yanlış ayakkabıyı giymeye devam etmesi bir süre sonra bebekte yürüme bozukluklarının ortaya çıkmasına sebep olabilir. Ek olarak nefes almayan ve antibakteriyel olmayan ilk adım ayakkabısı bebeğin ayak sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Bu nedenle hafif, esnek, tabanı sert olmayan ve nefes alabilir ilk adım ayakkabılarını tercih etmelisiniz. 


Anatomik Tabanlı Mı Yoksa Ortopedik Tabanlı Mı?


Bebekler için ilk adım ayakkabısı seçerken ebeveynlerin kafasını en çok karıştıran durumlardan birisi de ayakkabıların anatomik mi yoksa ortopedik mi olması gerektiğidir. Anatomik taban ve ortopedik taban sıklıkla birbirine karıştırılsa da aslında birbirinden farklı şeyler. Tabanı yumuşak, şekil alabilen ve basış şeklini değiştirmeyen tabanlara anatomik taban denirken basış şeklini değiştirme ve ayak kaslarını çalıştırma özelliği bulunan ortopedik tabanlar genellikle tedavi gereken durumlarda doktorlar tarafından önerilmektedir. Eğer bir doktor tarafından bu tarz bir tavsiye verilmediyse bebeğiniz için anatomik tabanlı bir ilk adım ayakkabısı almalısınız. Küçüğünüzün sağlıklı adımlar atması için renkli tasarımları ile kendine hayran bırakan Yoyo Junior ilk adım ayakkabılarına göz atabilirsiniz. 




İlk Adım Ayakkabısında Geniş Taban Kullanımının Faydaları


Bebeklerin ayak ve parmak yapıları yetişkinlere göre farklıdır. Bebekler parmak kısımları daha geniş ancak topuklara doğru daralan bir ayak yapısına sahiptir. Bu nedenle onlar için ayakkabı alırken bu durumu göz önüne alarak model tercihi yapmalısınız. Düz ve geniş tabanlı ilk adım ayakkabısı kullanmanın faydaları şunlardır; 


  • İlk adım ayakkabıları ayak şeklini aldığından ve ayaktaki teri emdiğinden dolayı bebeklerin sağlıklı adımlar atmasına yardımcı olur. 


  • Bebeklerin ayak kas ve taban gelişimine katkıda bulunur.


  • Yürüme döneminde hareketli olan bebekleri ayak ve bilek burkulması gibi kazalara karşı korur. 


  • Hakiki deri ilk adım patikleri ayağı tam olarak kavradığı için bebeklerin ayağında oluşabilecek şekil bozuklukluklarının önüne geçer. 



  • Ev dışındaki sert zeminlerde yürüyen bebeklerin ayaklarını dış etkenlere karşı korur. 





Bebeklerin Yürüme Arkadaşı Yoyo Junior İlk Adım Ayakkabıları


Hakiki deri kullanarak üretilen Yoyo Junior ilk adım ayakkabıları bebeklerin ayak sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Bilek kısmında lastik bulunan Yoyo Junior bebek ayakkabıları kolay bir şekilde giydirilebilir. Esnek yapısı sayesinde bebeğin ayağının şeklini alır ayrıca kaydırmaz tabanı ile düşmelerin ve kazaların önüne geçer. Anatomik taban yapısı ile bebeklerin ayak gelişimini destekleyen Bebeklerin yürüme arkadaşı Yoyo Junior hakiki deri ilk adım ayakkabıları hem kız bebekler hem de erkek bebekler için geniş model seçenekleri sunar.