Anatomik taban bebek ayakkabı, bebeklerin ayak sağlığını koruyacak ve sağlıklı ayak gelişimini destekleyecek şekilde üretilir.
Yeni yürüyen bebek ayakkabısının önü bebeğin takılıp düşmesini engellemek için kapalı olmalı
Bebekleri hava şartlarına uygun giydirmemek de bebeklerde el ayak terlemesine neden olur.
Bebeklerde düz taban nedir? Bebeklerde düz taban tedavisi ne zaman ve nasıl olmalı? Ebeveynlerimizin, bebeği ilk adımlarını attığı günden bu yana endişe ettiği ve sık sık sorduğu bu soruların cevabına birlikte bakalım.
Yanlış ilk adım ayakkabısı yürüme sırasında bebeğinizin ayağını acıtabilir ve ilerleyen dönemlerde bebekte yürüme bozukluğuna kadar gidebilen olumsuz sonuçlar doğurabilir. Peki doğru ilk adım ayakkabısı nasıl seçilir? İlk adım ayakkabısı tabanı nasıl olmalı? Gelin bu soruların cevaplarını detaylı şekilde inceleyelim.
Yürüme bozukluğu erken dönemde fark edilmesi ve tedavi edilmesi gereken bir problemdir. Bebeğinizde yürüme bozukluğu olup olmadığını anlamanın yolu nedir?
Yenidoğan döneminde emzirme ve beslenme sorunlarına ek, gaz problemleri, sindirim sıkıntıları bebeğinizi ve sizi biraz yorabilir ve huzurunu kaçırabilir. Fakat bebeğiniz için uygulayabileceğiniz ve öğrenebileceğiniz kimi yöntemlerle şikayetlerini azaltmanız da mümkün.
Bebeklerin yürüme dönemleri genellikle 1 yaş ve üstü olarak kabul edilir. Bu durum bebekten bebeğe fark etmekle birlikte, genel olarak 18. aya kadar uzayabilir. Fakat 18 ay ve üzerindeki bir bebek, yürüme dönemine geçemiyorsa fizyolojik bir problem olup olmadığını anlamak amacıyla kontrol edilmelidir.
Bu dönemde bebeğinizin zemini hissetmesi ve çıplak ayakla basması önerilir. Yürümeye başlamadan önce sadece pamuklu kaydırmaz çorap ve deri, hava alan patiklerle ayak ısısının korunması önemlidir.